We stellen het op prijs als ja na een bezoek aan onze website een reactie voor ons plaatst (*). Wil je alleen een waardering geven in de vorm van een ster, dan kun je dat ook hieronder doen.  

* Wij behouden ons het recht voor om ongepaste reacties te verwijderen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Vinca visser
4 maanden geleden

Hoe kan ik deze film kopen.

Bart van den Boom
5 maanden geleden

Beste Maastrichtdigitaal, ik ben fan van jullie site, er staan zoveel mooie foto's op. Ik ben ook op zoek naar iets speciaals maar kan het niet vinden. Ik woon namelijk sinds 2 jaar op de Sint Pietersluisweg 55, het voormalige café Maastricht oftewel "bij ome jan". Los van 1 foto van het interieur dat ooit in de Limburger heeft ben ik nergens een foto van het café van buiten tegengekomen. of andere foto's van hoe het café en het winkeltje (nr 56) eruit zagen. mogelijk kunt u mij helpen. Met een vriendelijke groet, Bart van den Boom.

Peter Gulikers
5 maanden geleden

Bij de foto's van de Oldhickory Divisie vertrekt uit Maastricht zal het waarschijnlijk niet gaan om de Old Hickory Divisie. Charles Corlet die inderdaad verbonden was aan de 30th infantry division was hier voornamelijk als aanvoerder van het 19e legercorps. Er zullen vast en zker Old Hickorymensen genoten hebben van the Restaria Maastricht. Maar in feit in de Old Hickorydivisie grotendeels op 14 september al weer vertrokken uit Maastricht. De meeste militaire zaken werden door andere soldaten uit Amerika overgenomen. Een tijdje geleden in Lumiére de film gezien en daar zag men de Pontonbrug. daar heeft de Old Hickory divisie geen gebruik van gemaakt, misschien een paar later aangekomen voertuigen maar de voertuigen maakte toen nog voornamelijk de oversteek in de buurt van Visé. De pontonbrug is ook niet aangelegd door de Old Hickory Divisie en de filmbeelden die bekend zijn van de oversteek is van ruim een dag later en tonen voornamelijk voertuigen van de 2nd Armoured Division die snel moesten doorstoten richting Valkenburg, bunde en Geul waar het front kortstondig was vastgelopen. Het is jammer dat men het in Maastricht alleen heeft over de Old Hickorydivisie terwijl ook andere korpsen hier al op 14 september aankwamen.

Marianne van den Bergh
een jaar geleden

mooi foto archief,ik ben geboren in de Bonnefantenstraat 7.Precies vandaag 65 jaar geleden,heb nog foto van firma Dolk.Interesse?

Adriaan Berkelder
een jaar geleden

Ik ben op zoek naar iemand binnen de Maastrichtse Heckers familie die aan stamboom-onderzoek doet.
In mijn voorouder bestand zit Heckers die uit het Rheinland Hamminkeln stammen.
Wellicht komt uw tak ook uit het Rheinland en is er iets gemeenschappelijks.
Graag Uw reactie.
Vriendelijke groet,
Adriaan Berkelder

Koos Wijnants
een jaar geleden

John De foto's welk ik plaatst moet ik deze zelf weg halen? Of hoef ik daar niet meer naar om te kijken?

Grtn.Koos

Cecile McKnight
een jaar geleden

Hebt U 'n website waar ik prints ( ik kan me het Nederlands woord niet meer herinneren) van het werk van Wiel Urlings kan kopen? Ik woon in Japan, maar heb een Amerikaans militair adres.

math bonfrere
2 jaar geleden

wanneer is maastricht zuid-oost weer in de lucht john
ik wil graag het mapje straten en pleinen in heugemerveld,
groetjes
Math Bonfrère

Hugo Hayen
2 jaar geleden

Hoe kan ik het magazine opgestuurd via mail krijgen??

Joep Iven
2 jaar geleden

Harstikke bedankt voor de mooie website. N.a.v. de geocache Mestreechter Steinkes, kwam ik op uw site terecht. Fantastisch. Dit gelukkig niet alleen voor de mooie gevelstenenreportage, ook voor al het ander moois. Ik weet nu zeker dat we Mestreecht veul en veul vaker moeten bezoeken. Nogmaals dank voor deze mooie website.Joep Iven