HENK SATIJN

Als ik mij mag voorstellen: mijn naam is Henk Satijn. Geboren en gedeeltelijk getogen in Maastricht. Op mijn zeventiende heb ik mijn geboortestad verlaten voor studie en loopbaan. Mijn werk heeft me een groot gedeelte van de wereld laten zien. Zo heb ik onder meer in het Verenigd Koninkrijk gestudeerd en gewoond en later ook in de Verenigde Staten. Momenten, die vragen om vastgelegd te worden, genoeg.

Toch ben ik altijd blijven terugkomen naar mijn geboortestad, momenteel zo’n twee tot drie keer per jaar. Maastricht is voor mij nog steeds de meest on-Nederlandse stad van Nederland en zeker de meest on-Hollandse. Raak altijd weer geïnspireerd door deze prachtige stad en dat heb je nodig om je hobby te kunnen blijven uitoefenen.

Woon inmiddels alweer twintig jaar in Nieuwegein, in het midden van het land. Ben hier inmiddels vaste fotograaf van een aantal clubs en evenementen, maar maak ook reportages; onlangs ook een trouwreportage. Het mooiste vind ik echter het fotograferen van landschappen; ook macrofotografie heeft mijn belangstelling.

Om het plaatje compleet te maken: ik fotografeer onder de naam ‘DonSatino’: een bijnaam die ik te danken heb aan mijn studiegenoten bij het uitkomen van de film ‘The Godfather’ in de begin zeventiger jaren van vorige eeuw.