KAREN NIJST

Karen Nijst heeft jarenlang in en nabij haar geliefde geboortestad Maastricht gewoond. Momenteel is zij als webontwikkelaar (Kahlo Websites in het Brabantse Hapert) werkzaam en verantwoordelijk voor zowel het programmeerwerk als het grafisch ontwerp . Dit laatste heeft ongetwijfeld invloed gehad op sommige tekeningen die je hier kunt zien.

Karen tekent en schrijft graag én zo vaak mogelijk en ziet zichzelf vooral als een illustratief tekenaar. Daarnaast kan zij gefascineerd raken door een foto. Zoals de tekening van de markt in Maastricht. Wat denken die mensen? Waar gaan ze naartoe? Hoe zou hun leven eruit zien? Zoiets blijft boeien tijdens het tekenen van elk figuurtje -hoe klein dan ook- .

Carnaval
Uiteraard is ook de vastelaovend in Mestreech onderwerp van menig tekening. Een dankbaar onderwerp zelfs, want alleen in Maastricht vind je de sjoenste taferelen. Prachtig uitgedoste mensen, heerlijke kleuren… fantasierijk én vooral: ‘sjiek’.

Techniek
De laatste jaren werkt Karen graag op papier én –steeds vaker- op haar IPAD Pro.
Karen: “Ik vind het een uitdaging om te zoeken naar het beste kleurenpalet, juiste compositie en uitsnedes. Ook combineer ik vaak verschillende taferelen. Daarnaast is het niet mijn voornaamste streven om mensen herkenbaar weer te geven tenzij het om een portret gaat natuurlijk. Ik wil gewoon een bepaalde sfeer zo goed mogelijk weergeven!”

www.karennijst.nl
+31 (0)6-52 65 37 61