ERIC BLEIZE

Mijn naam is Eric Bleize (1963). Ik ben fotograaf, altijd op zoek naar mooie beelden en naar de schoonheid in alledaagse dingen. Dingen die mij verrassen, verbazen of verwonderen. Beelden creëren vind ik een heerlijke afleiding van mijn drukke dagelijkse werk. Ik word geïnspireerd door veel om mij heen te kijken. Hierdoor ben ik altijd aan het ontdekken en word mijn creativiteit gestimuleerd.

In 2021 ben ik afgestudeerd als fotograaf aan de kunstacademie van Maasmechelen (Belgie). Hier heb ik 5 jaar lang met alle facetten van de fotografie kennis kunnen maken en samen met mijn medestudenten elkaars werk en het werk van andere fotografen bekeken en besproken. Ik heb hier enorm veel van geleerd. 

Voor mijn afstudeerproject heb ik een serie gemaakt over straatklokken. Ik fotografeer elke klok zo’n 10 a 15 keer terwijl ik er in een halve cirkel kloksgewijs omheen loop (vandaar de titel ‘Clockwise‘). Het eindresultaat is een foto waarop de klok het enige object is dat scherp is. Ik hoop hiermee de vergankelijkheid van tijd uit te drukken. 

Groet,

Eric

Wiebengahal7.jpg
Wiebengahal7.jpg